ETF – ISHARES OG VANGUARD

ETF’ER VALGT MED OMTANKE OG FORNUFT

0
Vidste du at Miranova forvalter 6,5 milliarder kroner for vores danskekunder. Tag vores test, og se hvor megetdu kan SPARE på dine investeringer. TAG TESTEN

De bedste ETF’er (investeringsfonde)

De ETF’er (børshandlede indeksfonde) vi anbefaler vores kunder, kommer hovedsagligt fra iShares, der er ejet af verdens største kapitalforvalter Blackrock. Vi bruger også ETF’er fra Vanguard, der ligeledes tilbyder de bedste vilkår for investorerne.

Her på siden kan du læse mere om nogle af de ETF’ere, vi har lagt en enorm stor indsats i at finde frem til. Vi anser dem for at være de bedste, der er på markedet.

0
Vidste du at Miranova forvalter 6,5 milliarder kroner for vores danskekunder. Tag vores test, og se hvor megetdu kan SPARE på dine investeringer. TAG TESTEN

Her kan du se nogle af de ETF’er, vores kunder har investeret mest i

VANGUARD USA

Investerer i mere end 4.000 aktier baseret på det amerikanske CRSP index.

ISHARES, EUROPA

Investerer i mere end 430 europæiske aktier baseret på MSCI Europa.

ISHARES EURO HØJTFORRENTEDE VIRKSOMHEDSOBLIGATIONER

Investerer i mere end 670 virksomheds-obligationer baseret på europæiske Markit iBoxx Euro Liquid High Yield Index.

Sådan vælger Miranova de bedste ETF’er for dig

ETF’erne gennemgår en omfattende udvælgelsesprocedure, før vi lægger dem i vores kunders depoter. Vi sorterer blandt mere end 5.000 forskellige.

“Det jeg er mest glad for ved mit skifte til Jer er, at min portefølje helt klart har fået mindre risiko end tidligere, og at min eksponering til fx obligationer er blevet mere intelligent end blot en bunke Mærsk virksomhedsobligationer…derudover er jeg blevet ret tonedøv over for alle de analyser, der beskriver hvad der sker her og nu, som man “bør” handle på…”

- Kristian

“Jeg har været hos Miranova i et par år, og jeg er yderst tilfreds med den service, og det resultat Miranova bringer os. Jeg værdsætter den uafhængige rådgivning, og det passer mig rigtig godt at have fået fjernet fokus fra investeringerne.”

- Lars Banke

“Jeg blev ringet op af Nordea forleden, som spurgte om vi ikke skulle i gang igen. Og så svarede jeg: Tak for tilbuddet, men det har jeg simpelthen ikke råd til (!!)”

- Allan

ETF investering – hvordan foregår det?

Langt de fleste ETF’ere investerer passivt. Det betyder, at der ikke tages stilling til, hvilke aktier og obligationer, der giver det bedste afkast, hvorefter de vælges ud. I stedet forsøger en ETF at afspejle et indeks med aktier og obligationer. Hvis vi tager udgangspunkt i det danske aktieindeks C20, som indeholder de mest handlede danske aktier, kunne en ETF købe alle de 20 aktier og købe mest af Novo Nordisk og Mærsk, udelukkende fordi de to selskaber fylder mest i indekset. Man køber og holder altså indekset eller markedet så at sige. Man køber ikke mest i de to aktier fordi, man har en mening om, at de vil klare sig bedst i fremtiden.

Det samme gælder inden for ETF’er med obligationer. Fordelen ved at investere i ETF’ere er, at de har meget lave omkostninger, og du let får din risiko spredt på 1.000’er af forskellige værdipapirer. Og flere undersøgelser fra uafhængige universitetsprofessorer peger på, at netop de lave omkostninger fører til højere afkast end i de fonde og investeringsforeninger, hvor man forsøger at skabe et højere afkast end et indeks eller et marked ved at håndplukke specifikke aktier eller obligationer, som man tror giver det højeste afkast.

“Fordelen ved at investere i ETF’ere er, at de har meget lave omkostninger, og du let får din risiko spredt på 1.000’er af forskellige værdipapirer.”